Eppostraat 9, 1336 KS Almere

Zoekmachine optimalisatie

Door middel van zoekmachine optimalisatie, ook wel bekend onder SEO (search engine optimization), zorg je ervoor dat je website beter organisch gevonden kan worden onder andere in Google. Het gaat dus om de gratis zoekresultaten binnen zoekmachines waarin je hoger geranked wordt. Dit is een proces waarin je je website steeds verder verbeterd en meer autoriteit opbouwt zodat je hoger in de zoekresultaten naar voren komt.

Waarom CvD Media de perfecte partner is voor jouw zoekmachine optimalisatie

Video afspelen over Zoekmachine Optimalisatie

Wat is Zoekmachine Optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is de overkoepelende term voor alle middelen die je gebruikt om je organische ranking in zoekmachines te optimaliseren. Je wilt immers in de gratis zoekresultaten zo hoog mogelijk staan zodat je de meeste clicks krijgt. Voor iedere zoekterm klikt 60% op de hoogst genoteerde link in de organische zoekresultaten. Sta je niet op pagina 1? Dan kun je het percentage op je vingers tellen hoe clicks je nog kunt krijgen. Het is dus bijzonder belangrijk je organische ranking te maximaliseren voor de keywords/zoektermen waar jij graag op gevonden wilt worden.

Om dit te realiseren moet je je website zo inrichten en qua content zo schrijven om maximaal te scoren. Optimaliseren van je content (tekst, meta, opbouw), de structuur en techniek van je website en ook linkbuilding zijn belangrijke factoren om je website beter te laten ranken.

Het algoritme van Google, wat bepaald hoe pagina’s van websites worden geranked, is ook iets wat steeds veranderd. Daarnaast kent niemand het gehele recept waarop Google zijn berekening maakt. Een goed deel is bekend, maar er zijn altijd nieuwe dingen die gaandeweg worden ontdekt om je website verder te versterken. Je website up-to-date houden en altijd meegaan met nieuwe trends is verstandig om zo organisch de beste resultaten te halen.

Hoe zoekmachine optimalisatie jouw bedrijf verder kan helpen

1. Beter gratis bezoekers dan betaalde bezoekers

Wat je specifieke doel van je website ook is, meer bezoekers is altijd beter dan minder. Iedere bezoekers is immers een potentiële klant, en verhoogt je kans om je omzet te laten groeien. Beter gevonden worden in de gratis zoekresultaten is dus het meest aantrekkelijk. Dit kost niks, en levert dus het meeste op. Je website optimaliseren voor zoekmachines is dus erg verstandig.

Meer bezoekers naar je website halen is altijd goed. Toch heb je altijd liever dat jouw doelgroep jou het beste kan vinden. Die bezoekers geven het hoogste rendement. Het is dus belangrijk goed jouw doelgroep te definiëren en daar je teksten (content) op te schrijven. Ook je zoekmachine optimalisatie moet je hierop inrichten zodat je op die zoekwoorden (keywords) het beste wordt gevonden. Zo haal je het maximale uit je bezoekers.

Misschien een open deur, maar hoe meer bezoekers je op je website krijgt, des te hoger de omzet die hieruit voort komt. Websites zien er soms bijzonder goed uit, maar zolang de zoekmachine optimalisatie niet op orde is, vindt niemand de website. Zoekmachine optimalisatie is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je website. Het zorgt ervoor dat je gratis wordt gevonden, je meer bezoekers en daarmee potentiële klanten op je website krijgt, en vergroot je naamsbekendheid. Redenen genoeg hier je prioriteit van te maken.

Werken aan je zoekmachine optimalisatie is zeker iets wat wij aanbevelen. Is dit voor jou geen gesneden koek of heb je er geen of onvoldoende tijd voor? Laat CvD Media je dan helpen. Het is onze passie om iedere website naar een hoger niveau te tillen en zoekmachine optimalisatie is onze specialiteit. Wij helpen je dan ook graag met een op maat gemaakte strategie en zetten die middelen in om het maximale resultaat uit jouw website te halen.

Neem contact met ons op

Contact  gegevens

Heb jij een vraag over onze dienstverlening of wil jij jouw website bij ons in beheer brengen? Neem dan contact op via onderstaande gegevens.

Eppostraat 9, 1336 KS Almere
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht

    CvD Media